Glazbeno natjecanje

Dobro došli na 29. europsko glazbeno natjecanje mladih u organizaciji Lionsa, LEMC (engl. Lions European Music Competition)!

Ove je godine glazbeno natjecanje „Thomas Kuti“ posvećeno pjevanju.

Srdačno pozivamo mlade glazbenike rođene 1996. ili kasnije da sudjeluju na 29. europskom glazbenom natjecanju u organizaciji Lionsa. Povežite se s organizacijom Lionsa u svojoj zemlji putem interneta za dodatne informacije i registraciju. Prvi je korak sudjelovanje na međunarodnim ili nacionalnim pripremama koje će se održati sljedećega proljeća.

Glazbena se nagrada dodjeljuje jednom godišnje na Lions Europa Forumu u svrhu poticanja nadarenih mladih europskih glazbenika. Glazbeno će se natjecanje održati na Forumu, a svake se godine mijenja instrument koji se svira. Tekst koji se nalazi u nastavku izvadak je iz Pravilnika. Kako bi se izbjegla svaka sumnja, valjanom se smatra samo službena verzija Pravilnika.

Pravilnik europskog glazbenog natjecanja u organizaciji Lionsa „Lions European Music Competition (LEMC) Thomas Kuti“ (njemački, francuski, engleski)

Glazbeno natjecanje „Thomas Kuti 2022.“ održat će se u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu najveća je i najstarija ustanova za visokoškolsko glazbeno obrazovanje u Hrvatskoj. Izravna je nasljednica Hrvatskoga glazbenog zavoda koji je osnovan 1829. godine. Na prijelazu u 20. stoljeće škola je postala konzervatorij Zavoda, a 1921. godine ime joj je promijenjeno u Kraljevsku muzičku akademiju. Od 1979. je godine sastavna jedinica Sveučilišta u Zagrebu. Mnogi renomirani umjetnici i nastavnici studirali su i radili na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Svojim radom i trudom u Hrvatskoj i inozemstvu potvrdili su i ojačali ugled Akademije i visoku razinu njezine izvrsnosti u glazbenom obrazovanju.

Godine 2015. Muzička akademija preselila je u novu zgradu u kulturnom centru Zagreba, odmah pored Hrvatskoga narodnog kazališta i mnogih drugih kulturnih i umjetničkih ustanova.