Izjava o zaštiti osobnih podataka

Lions Europa Forum

Datum stupanja na snagu: 1.03.2022.

Udruga Lions Europa Forum (dalje „LEF“) obrađuje podatke u skladu s europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) Ovom Izjavom o zaštiti osobnih podataka Lions Europa Forum, Zvonarnička ulica 3, 10000 Zagreb, OIB 53382525444 (dalje u tekstu LEF) kao Voditelj obrade štiti privatnost svojih korisnika u skladu sa europskom Općom uredbom o zaštiti podatka 2016/679/EZ (Uredba, GDPR) i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka NN 42/2018 te drugih važećih propisa primjenjivih u Republici Hrvatskoj i EU, koji uređuju zaštitu osobnih podataka.

Izjavom o zaštiti osobnih podataka LEF objavljuje kako prikuplja, koristi i obrađuje podatke korisnika web stranice www.lionseuropaforum2022.hr, na kojoj se registriraju sudionici Lions Europa Foruma koji će se održati od 27.-29.2022. u Zagrebu, Hrvatska, LEF jamči svojim korisnicima da sve osobne podatke tretira u skladu sa svim navedenim primjenjivim propisima, kao povjerljivu informaciju. Izjavom o zaštiti osobnih podataka uređuje se način postupanja osobnim podacima koje korisnici ostavljaju u registracijskim formama na stranici www.lionseuropaforum2022.hr.

Podaci se prikupljaju radi odgovora na upit korisnika, osiguranja pružanja i plaćanja usluge te promocije usluga LEF-a putem newslettera, sve u svrhu registracije za konferenciju  i sudjelovanja sudionika na konferenciji. Osobni podaci koji se prikupljaju su:

Ime i prezime korisnika

Broj Lions značke

Adresa prebivališta

Grad prebivališta

Poštanski broj prebivališta

Država prebivališta

Kontakt telefon

E-mail adresa

Naziv Lions cluba

Distrikt Lions cluba

Lions titula

Ove podatke čuvamo 1  godinu od zadnje kupovine kotizacije, odnosno ispunjavanja registracijske forme, osim ukoliko primjenjivi propis ne određuje obvezu drugačijeg roka  trajanja perioda čuvanja podataka.

Popunjavajući formulare na stranici www.lionseuropaforum2022.hr kao i formulare dostavljene mailom, korisnik jamči da su informacije koje je dostavio točne i da je korisnik u cijelosti suglasan s odredbama ove Izjave o korištenju osobnih podataka, kao i da je upoznat sa svim svojim pravima vezano za zaštitu osobnih podataka, a koje ima temeljem primjenjivih propisa i ove Izjave, a posebno sa sljedećim pravima; da od Voditelja obrade zatraži u svakom trenutku; pristup svojim osobnim podacima, ispravak svojih osobnih podataka, brisanje svojih osobnih podataka, ograničenje obrade u odnosu na svoje osobne podatke, iskorištavanje prava na prenosivost svojih osobnih podataka ili ulaganje prigovora na obradu svojih osobnih podataka.

E-mail adresu kao podatak u svrhu registracije za konferenciju i sudjelovanja na konferenciji dijelimo sa online servisom Mailchimp, sustavom za slanje newslettera, putem kojega šaljemo informacije o događajima koji bi korisnika mogli zanimati. Korisnik se u svakom trenutku može odjaviti klikom na link ‘Odjava’ u svakom newsletteru.

Podatke korisnika LEF ne prodaje i ne iznajmljuje trećim stranama niti stavlja trećim pravnim i fizičkim osobama na raspolaganje bez pristanka korisnika. Podacima imaju pristup djelatnici LEF-a i partnera u odjelima prodaje i organizacije događanja kao i naznačeni izvršitelji obrade.

Osim djelatnika LEF i organizatora konferencije, navedenim podacima ima pristup i tvrtka Katapult promocija d.o.o. sa sjedištem u Slavonska avenija 26/1, Zagreb, OIB: 65191050926 kao pružatelj usluga organizacije događanja povezano s rezervacijom smještaja, registracijom na LEF i povezanim uslugama.

Prema ranije navedenim načinima prikupljanja podataka, ovisno o mjestu i svrsi prikupljanja i obrade, neki od korisničkih podataka biti će dostupni mrežnim pružateljima usluga kao što su  i: Google Analytics, Facebook, LinkedIn, u skladu s uvjetima obrade koje prema svojim korisnicima upotrebljavaju navedeni mrežni pružatelji usluga. Pored navedenih, temeljem zakonskih obaveza, osobni podaci bit će dani na uvid i predstavnicima nadležnih zakonskih tijela na njihov zahtjev. Podaci koje prikupljamo pomoću trećih strana i njihovih servisa mogu se nalaziti i izvan Europske Unije, što ovisi o fizičkim lokacijama poslužitelja (servera) pojedinih servisa. Prilikom posjeta ovoj web stranici osobni podaci korisnika će se obrađivati isključivo u skladu s ovdje opisanim uvjetima.  

Poslužitelj mreže koristi tzv. programske kolačiće („cookies“) u svrhu statističke obrade podataka. Ti su programski kolačići  standardno obilježje većine  web poslužitelja i nisu karakteristični samo za ovu stranicu. Takvi kolačići  omogućuju da LEF stranicu prilagodi da bude što efikasnija i jednostavnija za posjetitelje (prilagođavanje stranica za pojedine web preglednike, učinkovitost strukture ove web lokacije te posjećenost stranice). Zapisi o posjećenosti ove web stranice ne sadrže osobne podatke korisnika niti upućuju na osobe koje stranicu posjećuju.

Ukoliko želite omogućiti određene kolačiće, osim kolačića koji su neophodni za osnovnu funkcionalnost ove web stranice, to možete uraditi klikom radi omogućavanja rada određene vrste kolačića.

Sva preusmjeravanja sa stranice www.lionseuropaforum2022.hr odnose se na linkove drugih pravnih osoba , pri čemu se LEF ograđuje od politike privatnosti i korištenja tih stranica.

LEF zadržava pravo izmjene ili prekida svih ili bilo kojeg dijela ove web lokacije te uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku. Promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovoj adresi.

Ukoliko korisnik ima pitanja ili zahtjeve uz Opće uvjete korištenja i Izjavu o zaštiti osobnih podataka, može kontaktirati osobu zaduženu za zaštitu osobnih podataka na sljedeći način:

Udruga Lions Europa Forum
Zvonarnička ulica 3, 10000 Zagreb, Hrvatska
drazen.melcic@gmail.com
+385 98 387 281